Tillbaka till startsidan

Ulvö Lilla Salteri (ULS)

ULS producerar 3 sorters surströmming:

Erik den Röde: [Bild] 1/4-burk med 6 st rom - surströmmingar. Handsorterade praktexemplar.

Kulinar: [Bild] 1/4-burk med 4 st helströmmingar - därefter ett rister - därefter 12 st surströmmingsfiléer.

Ulvöprinsen: [Bild]
Ulvöprinsen skapades av Fridolf Nordqwist 1932, legendarisk surströmmingskung på Ulvön på Höga Kusten.
Han byggde framgången på sin fars Oskars originalrecept från andra halvan av 1800-talet.
Ulvöprinsen var det ledande varumärket för surströmming fram till 1983, då dottern Elisabeth Nordqwist upphörde med tillverkningen i stor skala på Ulvön.

Ulvö Lilla Salteri övertar märket Ulvöprinsen! [Pressrelease]

I närvaro av Västernorrlands landshövding Bo Källstrand undertecknade 2011-08-10 på Ulvön Ruben Madsen och Elisabeth Nordqwist avtal att Ulvö Lilla Salteri övertar alla rättigheter till märket Ulvöprinsen med beredningsrecept, burkdesign, logotyp och försäljning.
Ulvö Lilla Salteri återupptar en mindre produktion av Ulvöprinsen surströmming enligt originalrecept och i trätunnor som historiskt dokument och bevarande av tidigare beredningsmetod.
Ulvö Lilla Salteri kommer också att utveckla och bereda större produktion av Ulvöprinsen surströmming och Surströmmingsfilé i moderna beredningskärl enligt de riktlinjer och bestämmelser som gäller för surströmmingsberedning.


Kvalitetshantering:
Strömmingen handsorteras efter fångst, jäsning och i samband med burkering.
Varje enskild strömming synas och kvalitetsbedömes.
Den färdiga surströmmingen flätas i burk som sedan fylls med rensilad lake.

Leverans:
Erik den Röde och Royal levereras i exklusiv temperaturisolerande kartongförpackning med "Surfolder"
(Surströmmingsinfo på Svenska, Engelska, Tyska och Japanska)

Vi säljer i all enkelhet våra stolta surströmmingar via Internet.
De kan också köpas direkt hos oss på Ulvön
samt på utvalda butiker.

Övrigt:
ULS; Forskar - Informerar - Kåserar och föreläser - Utformar och genomför event- och incentivearrangemang - Utvecklar kulturen ”utanför burken” som tillbehör, recept, rekvisita, dekor och servis.

[Fakta]   [Historik]   [Förvaring/Burköppning]   [Upplevelse]   [Arrangemang]
[ULS]   [Kontakt]   [All information att skrolla]    [Andra språk]   [Åter sid 1]




Bli-Mecenat!  Info
Aktuellt
Surströmmingsakademien
Surströmmingens Folkrörelse
Historik
R&D
Syrad matkultur
Strömming / Sill
Regler och förordningar
Recept / Arrangemang
Sidor om surströmming
Hur man gör surströmming
Mediearkiv
Mediearkiv
enfärgad platta